Αρχαία Αιγυπτιακή Ιατρική

0

Στην ασθένεια και στην υγεία: προληπτική και θεραπευτική φροντίδα υγείας

Αν έπρεπε κανείς να είναι άρρωστος στην αρχαιότητα, το καλύτερο μέρος για να το πράξουν θα μπορούσε πιθανότατα να έχουν την Αίγυπτο. Όχι ότι ένας Αιγύπτιος είναι οι πιθανότητες επιβίωσης ήταν σημαντικά καλύτερες από αυτές του εξωτερικού συγχρόνους του, αλλά τουλάχιστον αυτός είχε την ικανοποίηση να αντιμετωπίζεται από τους γιατρούς του οποίου η τέχνη ήταν γνωστή σε όλο τον αρχαίο κόσμο.

Σε αντίθεση με τους τραυματισμούς που προκαλούνται από ατυχήματα ή συγκρούσεις, οι οποίες εξετάστηκαν από την zwn.w (sunu), ή σκορπιό τσιμπήματα και τα δαγκώματα των φιδιών για τα οποία η xrp srqt (kherep serqet), ο εξορκιστής της Serqet, ήξερε τα κατάλληλα ξόρκια και τα ένδικα μέσα, τις ασθένειες και τις αιτίες τους ήταν μυστηριώδης. Οι Αιγύπτιοι τους εξήγησα, όπως και το έργο των θεών, που προκαλείται από την παρουσία των κακών πνευμάτων ή τα δηλητήρια, και τον καθαρισμό του σώματος ήταν ο τρόπος για να απαλλαγούμε από το σώμα της επιρροής τους. Ξόρκια, προσευχές προς τους θεούς – πάνω απ ‘ όλα να Sekhmet, η θεά της ίασης, κατάρες και απειλές, που συχνά συνοδεύεται από την ένεση άσχημη μυρωδιά και γεύση φαρμάκων σε διάφορες σωματικές κοιλότητες, ελπίζουμε να αποδειχθεί αποτελεσματική.

4ο προφήτης του Αμήν, να θέσει την πίστη του στο θεό υπηρέτησε:

Υποκλίνομαι σε σας (δηλαδή, Αμήν) όνομα
Μπορεί να είναι ο γιατρός μου,
Μπορεί να είναι κίνηση πόνο μακριά από μένα.

Προληπτικά μέτρα περιλαμβάνονται προσευχές και τα διάφορα είδη της μαγείας, πάνω απ ‘ όλα το να φορούν φυλαχτά. Η σημασία της διατροφής ήταν εν μέρει αναγνωριστεί, και η φυσική ανθρώπινη λαχτάρα για την πολυμορφία και την πλούσια καλά αρδευόμενες εδάφους οδήγησε σε μια διατροφή, η οποία ήταν ως επί το πλείστον αρκετά ισορροπημένο: υδατάνθρακες από δημητριακά, βιταμίνες από τα φρούτα και τα λαχανικά και πρωτεΐνες κυρίως από ψάρια. Το γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα καταναλώνονται περιστασιακά, όπως τα όσπρια, τους σπόρους και το πετρέλαιο.

Οι θεραπευτές και την τέχνη τους

Ο Αιγύπτιος ιερέας-ιατρός, wab sxmt (wab sekhmet), είχε μια σειρά από σημαντικές λειτουργίες. Πρώτο, για να ανακαλύψετε την φύση της συγκεκριμένης οντότητας που κατέχει το άτομο και στη συνέχεια να επιτεθούν, το αυτοκίνητο, ή αλλιώς να το καταστρέψουν. Αυτό το έκανε ένα ισχυρό μαγεία για την οποία τελετές, ξόρκια, φυλαχτά και φυλαχτά. Sekhmet ιερείς φαίνεται επίσης να έχουν σχέση με την πρόληψη των πληγών, την επιθεώρηση των θυσιών ζώων και ακόμη και την κτηνιατρική. Άλλους θεραπευτές, όπως οι zwn.w (sunu) και τα ζα.w (sau) φαίνεται να έχουν κάνει χρήση τις ίδιες μεθόδους και τις γραφές ως βιβλίου διευθύνσεων των windows.

Ο ρόλος θεότητες και τους υπηρέτες τους που παίζεται στην επούλωση διαδικασία περιγράφεται στο απόκρυφο ιστορία της Bentresh, κόρη του αρχηγού της Bekhten, που έπεσε άρρωστος, και Ραμσή ΙΙ έστειλε Thutemhab, γραφέας βιώσει στην καρδιά του, που μπορεί να γράψει με το δάχτυλό του. Μετά Thutemhab είχε δει την πριγκίπισσα και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι είχε καταληφθεί από ένα πνεύμα, επέστρεψε στην Αίγυπτο, και Khonsu–Θήβα-Όμορφη-Υπόλοιπο συμφώνησε που Khonsu-το-Σχέδιο-maker, ο μεγάλος θεός, αντιμαχόμενος τα κακά πνεύματα θα πρέπει να αποστέλλονται Bekhten:

Αυτός ο θεός ήρθε σε Bekhten σε ένα χρόνο και πέντε μήνες. Στη συνέχεια, ο αρχηγός της Bekhten ήρθε, με τους στρατιώτες του και τους ευγενείς του, πριν Khonsu-το-Σχέδιο-Maker. Πέταξε τον εαυτό του επάνω στην κοιλιά του, λέγοντας: “να έλθης να μας, συ είσαι ευπρόσδεκτος μαζί μας, με εντολή του Βασιλιά Usermare-Setepnere (Ραμσή ΙΙ).”

Στη συνέχεια, αυτός ο θεός πήγε στον τόπο όπου Bentresh. Στη συνέχεια έκαμε την προστασία του την κόρη του αρχηγού της Bekhten. Έγινε λοιπόν αμέσως.

Φυσική φάρμακα όπως τα βότανα ήταν ως επί το πλείστον αναμένεται να απαλύνει τον πόνο και μόνο, ενώ μαγεία πραγματοποιείται η θεραπεία. Ένα τμήμα του Παπύρου Ebers είναι για χαρές και τις επικλήσεις που χρησιμοποιείται για να ενθαρρύνει την επούλωση. Ένα ξόρκι, απήγγειλε πριν από τη λήψη ένα φυτικό φάρμακο, έχει ως εξής: “Έλα Θεραπεία! Έλα εσύ που expellest (κακό) τα πράγματα σε αυτό το στομάχι μου και σε αυτά τα άκρα μου!” Η διατύπωση του αυτά τα ξόρκια είναι συχνά ακολουθείται από μια σύσταση, όπως: “Πραγματικά εξαιρετική. Εκατομμύρια φορές.”

Δεν είναι όλα Αιγυπτιακή ιατρική βασίζεται σε ευχολόγια (επίσης δεν πρέπει ποτέ να αγνοήσει την επίδραση πίστη μπορεί να έχει για την υγεία μας), ήταν αποτέλεσμα πειραμάτων και παρατηρήσεων, και φυσικά μέσα συμπληρωθεί το μαγικό:

Μαγεία είναι αποτελεσματική μαζί με το φάρμακο. Το φάρμακο είναι αποτελεσματικό, μαζί με τη μαγεία.

Εκτός από την πνευματική θεραπεία και την ιατρική των βοτάνων, που ασκείται μασάζ

Εξέταση της μια γυναίκα πόνους στα πόδια και οι γάμπες της μετά το περπάτημα
Θα πρέπει να πω, είναι οι απορρίψεις από τη μήτρα της”.
Θα πρέπει να την αντιμετωπίσουμε με ένα μασάζ από τα πόδια της και τα μοσχάρια με λάσπη μέχρι να είναι καλά

και τις πράξεις χειραγώγησης και έκανε εκτεταμένη χρήση των θεραπευτικών βοτάνων και τρόφιμα, αλλά η χειρουργική επέμβαση ήταν μόνο σπάνια μέρος των θεραπειών τους. Σύμφωνα με τον Ηρόδοτο ήταν υψηλού βαθμού εξειδίκευση των ιατρών:

Η άσκηση της ιατρικής είναι πολύ εξειδικευμένο μεταξύ τους. Κάθε γιατρός αντιμετωπίζει ένα νόσου. Η χώρα είναι γεμάτη από ιατρούς, κάποια θεραπεία των ματιών, κάποια από τα δόντια, μερικά από ό, τι ανήκει στην κοιλιακή χώρα, και άλλες εσωτερικές ασθένειες.

Τίποτα σίγουρο είναι γνωστή για τον τρόπο που οι γιατροί αποκτήσει τις ιατρικές γνώσεις, αλλά υποθέτει ότι μετά (ή παράλληλα) σχηματισμό τους ως γραμματείς ήταν μαθητευόμενος σε θεραπευτές που ασκούν το επάγγελμα. Έχει επίσης προταθεί ότι τα Σπίτια της Ζωής, που συνδέονται με Sekhmet, κέντρα διδασκαλίας για τους γιατρούς. Όταν Harsiese, ο φανταστικός γιατρός στον πρόλογο για τη Διδασκαλία των Ankhsheshonq στο royal court υπέστη κάποια quizzing από τον ίδιο τον βασιλιά και στη συνέχεια έγινε μέλος της ιατρικής ομάδας που φροντίζει για το φαραώ:

Ο φαραώ ζήτησε πολλά [πράγματα] και απάντησε σε όλα. ////// η επικεφαλής γιατρός, και ο επικεφαλής γιατρός δεν έκανε τίποτα χωρίς διαβούλευση με Harsiese γιος του Ramose. Λίγες μέρες αργότερα συνέβη ότι ο επικεφαλής γιατρός πήγε να πατέρων του (δηλαδή πέθανε) Harsiese γιος του Ramose έγινε επικεφαλής γιατρός, και έδωσε τα πάντα που ανήκε στον επικεφαλής γιατρό εντελώς…

Όπως όλα τα scribal επαγγέλματα της ιατρικής ήταν ένα τομέα που κυριαρχείται από άνδρες. Αλλά μερικές φορές οι γυναίκες κατάφεραν όχι μόνο στην απόκτηση των ιατρικών γνώσεων, αλλά και στην αναρρίχηση στην κορυφή του scribal ιεραρχία. Ένα Παλιό Βασίλειο θηλυκό γιατρός που ονομάζεται Peseshet άφησε stela που καταγράφονται της θέσεις του Επιστάτη του Ταφικού Ιέρειες και του Επιστάτη των γυναικών Ιατρών.

Πολλές από τις φτωχότερες Αιγύπτιοι μάλλον είχε λίγη επαφή με την πραγματική τους γιατρούς και ζήτησε την τοπική γιατρό, έναν εργάτη, όπως Paheripedjet στο Deir el Medina που συχνά απαλλαγεί από τη συνήθη καθήκοντα τους αρρώστους. Αυτός φαίνεται να έχει κάποιες ιατρικές γνώσεις, ήξερε πώς να προετοιμάσει τα φάρμακα και να γίνονται επισκέψεις στο σπίτι.

Η ιατρική γνώση

Μερικοί πάπυροι έχουν διασωθεί, από την οποία μπορούμε να μάθουμε για την Αιγυπτιακή ιατρική:

Οι θεραπείες σ ‘ αυτά τα κείμενα είναι συχνά οργανώνονται σε ομάδες. Ο Edwin Smith Πάπυρο, για παράδειγμα, ανοίγει με οκτώ κείμενα σχετικά με τραύματα στο κεφάλι, ακολουθούμενο από δεκαεννέα θεραπείες πληγές στο πρόσωπο (μέτωπο, τα φρύδια, τη μύτη, τα μάγουλα, τους ναούς, το στόμα, το πηγούνι), έξι περιγραφές για το πώς να ασχοληθεί με τραύματα στο λαιμό και το λαιμό, πέντε ασχολούνται με το περιλαίμιο-τα οστά και τα όπλα, και επτά με στήθος καταγγελίες. Φαίνεται ότι όλη αυτή η γνώση χρονολογείται από την τρίτη χιλιετία Π. χ., αν και ο πάπυρος, η ίδια είναι πολύ μεταγενέστερη ημερομηνία. Κάποιες σημαντικές έννοιες που αφορούν το νευρικό σύστημα έχει τις ρίζες του με τους Αιγυπτίους, μια λέξη για τον εγκέφαλο χρησιμοποιείται εδώ για πρώτη φορά σε οποιαδήποτε γραπτή γλώσσα:

…η μεμβράνη που περιβάλλει τον εγκέφαλο, έτσι ώστε να ανοίγει το υγρό στο εσωτερικό του κεφαλιού του.

Ενεργεί συντηρητικά, ήξεραν πώς να τη θεραπεία τραυματισμών του εγκεφάλου χωρίς να σκοτώνει τον ασθενή, αλλά σε ολόκληρη την κατανόηση του εγκεφάλου και των λειτουργιών του ήταν επιφανειακός: θεωρούσαν σκέψη για να είναι μια λειτουργία της καρδιάς.

Τους ανατομή των φορέων κατά τη διάρκεια της μουμιοποίησης δεν φαίνεται να συνέβαλαν σε μεγάλο βαθμό τις γνώσεις τους από τις εσωτερικές λειτουργίες του ανθρώπινου σώματος, πιθανώς επειδή mummifiers και οι γιατροί δεν κινούνται σε ίδιους κύκλους, αλλά επίσης επειδή τα όργανα αφαιρέθηκαν: ξερίζωσε μέσα από μια μικρή τομή στο πτώμα πλευρά ή, στην περίπτωση του εγκεφάλου, κέρδισαν σε μικρές μερίδες μέσα από ένα ρουθούνι. Είχαν κάποια ανατομική γνώση όμως, είχε κάνει τη σύνδεση μεταξύ σφυγμού και την καρδιά, αλλά δεν έχουν καμία κατανόηση της κυκλοφορίας του αίματος

Τώρα αν οι ιερείς της Sekhmet ή οποιοδήποτε γιατρό έβαλε τα χέρια του (ή) τα δάχτυλά του επάνω στο κεφάλι του , μετά στο πίσω μέρος της κεφαλής κατά τα δύο χέρια , μετά τον παλμό , κατά τα δύο πόδια , μέτρα (h ) την καρδιά , γιατί τα σκάφη που βρίσκονται στο πίσω μέρος του κεφαλιού και σε παλμό, και επειδή η παλμού είναι σε κάθε πλοίο κάθε κράτους.

Αυτή η γνώση έφθασε στην Ελλάδα μέσω των γιατρών της Αλεξάνδρειας. Οι ανατομικές ιδιότητες είχαν καλύτερη επίγνωση του ήταν επιφανειακές, που αφορούν προσβάσιμα μέρη του σώματος, όπως τα οστά των άκρων ή τα βρέφη πηγές

κυματίζουν κάτω από τα δάχτυλα σαν το αδύναμο μέρος ενός βρέφους το στέμμα του, πριν γίνει όλο

Συχνά δεν μπορούμε να το μεταφράσει ο ειδικός εκφράσεις που χρησιμοποιούνται στα ιατρικά κείμενα, και τα δύο από τα επηρεαζόμενα μέρη του σώματος, όπως το mt.w, γενικά μεταφράζεται ως “σκάφη” ή κάτι παρόμοιο και προφανώς αποτελείται από τα αιμοφόρα αγγεία, τένοντες και νεύρα, και τα συστατικά των φαρμάκων τους. Μερικές φορές η γνώση τους ήταν είτε πολύ ακριβή ή δυστυχώς εκφράζονται. Θα αναρωτιέμαι για λίγα λεπτά κάτω από αυτό το βρόγχων μπορεί να βρει:

“Εξάρθρωση του δύο κολάρο-οστά”, που σημαίνει μια μετατόπιση από τα κεφάλια των δρεπάνι των οστών(s). Τα κεφάλια τους είναι συνδεμένα με το ανώτερο κόκκαλο του στήθους, του λαιμού, πάνω από τα οποία είναι η σάρκα του φαραγγιού, που είναι η σάρκα που είναι πάνω από το στήθος του. Δύο αγωγοί (δηλαδή οι βρόγχοι) είναι από κάτω: ένα δεξιά και ένα αριστερά από το λαιμό του (και) από το στήθος του, οδηγούν στους πνεύμονες.

Ότι αυτή η θεωρητική γνώση είναι συχνά εφαρμόζονται με επιτυχία, έχει αποδειχθεί από τα αρχαιολογικά ευρήματα των εργαζομένων τάφους στο Gizeh για παράδειγμα. Σκελετοί με σπασμένα χέρια που είχαν τεθεί, ένας άνθρωπος που επέζησε τον ακρωτηριασμό του ποδιού από δεκατέσσερα χρόνια και μια άλλη χειρουργική επέμβαση στον εγκέφαλο από δύο χρόνια.
Οι ασθένειες

Καθημερινά καταγγελίες όπως στομαχικές διαταραχές, προβλήματα του εντέρου και πονοκεφάλους πήγε μάλλον ως επί το πλείστον χωρίς θεραπεία, ακόμη και αν οι γιατροί θα μπορούσαν να προσφέρουν θεραπείες:

Για την εκκένωση της κοιλιάς:
Το αγελαδινό γάλα, 1; δημητριακά, 1; μέλι 1; πολτοποίηση, διύλιση, μάγειρας σε τέσσερα τμήματα.

Να διορθώσει τα έντερα:
Melilot (?), 1; οι ημερομηνίες, 1; μαγειρέψτε στο λάδι; χρίσει άρρωστο μέρος.

Για να ανανεώσετε μια πονώντας κεφάλι:
Αλεύρι, 1; το θυμίαμα, 1 ξύλο wa, 1; waneb φυτό, 1; η μέντα (?), 1; το κέρατο του ελαφιού, 1; η συκομουριά (?) σπόροι, 1 του; σπόροι [ (?)], 1; μέισον γύψο (?), 1; οι σπόροι του zart, 1 νερό; 1; η πολτοποίηση, ισχύει για το κεφάλι.

Να ανανεώσει τις κινήσεις του εντέρου σε δυσκοιλιότητα παιδί:
Ένα παλιό βιβλίο, βράζουμε σε λάδι, ισχύουν τα μισά στην κοιλιά για να αποκαταστήσετε την εκκένωση.

Το κοινό κρυολόγημα μαστίζεται οι αρχαίοι Αιγύπτιοι, όπως εξακολουθεί να μας σήμερα, και την θεραπεία, το γάλα της μητέρας που έχει γεννήσει ένα παιδί, πιθανόν να ήταν τόσο αποτελεσματική όσο τίποτα έχουμε σήμερα [26]. Επιπλέον είχαν μια δοκιμασμένη και αληθινή ξόρκι για να πάει με αυτό

Μπορεί να σας ροή, καταρροή, γιος του κατάρρου, που σπάει τα κόκαλα, που καταστρέφει το κρανίο, που αμυχές στο μυελό των οστών, που προκαλεί τα επτά ανοίγματα στο κεφάλι να πονούν.

Ενώ μερικοί Αιγύπτιοι έζησε μέχρι τα βαθιά του γεράματα, όπως Ραμσή ΙΙ ή Psamtik δεν είναι κόρη Nitocris που βασίλεψε ως Θεός είναι Γυναίκα για περισσότερα από εξήντα χρόνια, η ηλικία θανάτου ήταν μόνο σε μια μειοψηφία των περιπτώσεων πάνω από τριάντα πέντε χρόνια, με bilharziasis (schistosomiasis) – μια ασθένεια δύσκολο να μην συμβόλαιο σε μια χώρα πλημμυρισμένη για μήνες κάθε χρόνο – μια κοινή αιτία της αναιμίας, γυναικεία υπογονιμότητα, μια εξουθενωτική απώλεια της αντοχής σε άλλες ασθένειες και το θάνατό της. Η Ebers Papyrus διευθύνσεις μερικά από τα συμπτώματα της νόσου και σε δύο στήλες ασχολείται με τη θεραπεία και την πρόληψη της αιμορραγίας στα ουρητήρια σωλήνα (αιματουρία). Το Hearst Πάπυρος cites αντιμόνιο δισουλφιδίου ως θεραπεία.

Εντόμων-ασθενειών όπως η ελονοσία και το τράχωμα, μια ασθένεια των ματιών, ήταν ενδημική; πληγές εξαπλώθηκε κατά μήκος των εμπορικών δρόμων και μια σειρά από yadet renpet (jAd.t rnp.t) επιδημίες που αναφέρθηκαν στην Αιγυπτιακή έγγραφα θεωρούνται από κάποιους να έχουν κρούσματα βουβωνικής πανώλης. Τα ακόλουθα γοητεία έχει ερμηνευθεί ως αναφορά την πανούκλα, ως ένα από τα συμπτώματα είναι σκουρόχρωμες κηλίδες του δέρματος:

Ξόρκι για την ασθένεια της Ασιάτες: Που είναι παντογνώστης σαν και Αυτό. Ποιος είναι έτσι παντογνώστης; Αυτός ο θεός που μαυρίζει το σώμα με την άνθρακας-άνθρακας; Μπορεί να είναι αυτό το Ύψιστο Θεό να κατασχεθούν!
pHearst 11,12

Τα κουνούπια επίσης να εξαπλωθεί filarial σκουλήκια που προκάλεσε την παραμόρφωση ελεφαντίαση. Αυτή η ασθένεια δεν ήταν πολύ διαδεδομένο, αλλά προκάλεσε τεράστιο πόνο για τα θύματα της.

Λοιμώδη νοσήματα ήταν ανεξέλεγκτη στην σχετικά πυκνοκατοικημένη κοιλάδα του Νείλου, όπου σχεδόν το σύνολο του πληθυσμού ζούσε σε μια στενή λωρίδα γης κατά μήκος του ποταμού, τα οποία μερικές φορές ήταν μόνο μερικές εκατοντάδες μέτρα πλάτος και τη συχνότητα εμφάνισής τους ήταν εξαρτημένη σε κάποιο βαθμό τις εποχές. Ευλογιά, διάρροια, δυσεντερία, τυφοειδής πυρετός, ίκτερος και υποτροπιάζουσα πυρετό ήταν υπεύθυνο για πολλούς θανάτους, κυρίως κατά την άνοιξη και το καλοκαίρι. Η πανταχού παρουσία του νερού κατά τη διάρκεια της κατάκλυσης, έφερε μαζί του ένα διαφορετικό σύνολο των παθήσεων, μεταξύ αυτών, και μάλλον η ελονοσία, η οποία ήταν η κύρια αιτία θνησιμότητας στα τέλη του φθινοπώρου, ενώ τα πιό δροσερός καιρός του φθινοπώρου και του χειμώνα φαίνεται να ευνόησαν την εκδήλωση ασθενειών του αναπνευστικού συστήματος.

Τρίχινων πληγεί τα γουρούνια, παρασιτικά σκουλήκια και της φυματίωσης των βοοειδών και των κατά καιρούς περάσει στον ανθρώπινο πληθυσμό. Ανθρώπινης φυματίωσης ήταν ευρέως διαδεδομένη; Λέπρα από την άλλη πλευρά, που προκαλείται από βακτήρια παρόμοια με τον βάκιλο της φυματίωσης, είναι πολύ τεκμηριωμένη και, προφανώς ήταν σχετικά σπάνια, πιθανώς λόγω της ασυλίας τους πάσχοντες από ΦΥΜΑΤΊΩΣΗ αποκτήσει. Ορισμένοι πιστεύουν ότι η λέπρα προέρχεται από την Αίγυπτο και να εξαπλωθεί σε Ανατολή και την Ευρώπη κατά μήκος της μετανάστευσης και εμπορικές οδούς, άλλοι υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει καμία απόδειξη για την ύπαρξή του στην αρχαιότητα.
Σιλίκωση των πνευμόνων, το αποτέλεσμα της αναπνοής σε αερομεταφερόμενα σωματίδια άμμου, τεκμηριώνεται και ήταν μια συχνή αιτία θανάτου, όπως πνευμονία.
Τα διάφορα είδη των κακοήθων όγκων ήταν σχεδόν τόσο συχνά όσο είναι σήμερα σε ανάλογη ηλικία και το φύλο ομάδες.
Μολύνσεις των ματιών είναι μια κοινή καταγγελία στην Αφρική. Στην αρχαία Αίγυπτο ήταν τουλάχιστον εν μέρει προληφθεί με την εφαρμογή του βακτηριοκτόνο μάτι χρώμα. Τα συστατικά του μερικά από τα ένδικα μέσα που μπορεί να μην ήταν τόσο δύσκολο να έρθει σε έναν πολιτισμό, όπου ο εγκέφαλος των νεκρών είχε αφαιρεθεί σε μικρά κομμάτια από το κρανίο κατά τη διάρκεια της μουμιοποίησης και απορρίπτονται, όπως θα ήταν σε μια σύγχρονη δυτική χώρα:
Συνταγή για το μάτι, για να χρησιμοποιηθεί για όλες τις ασθένειες που εμφανίζονται σε αυτό το όργανο:
Ανθρώπινο εγκέφαλο, χωρίστε σε δύο ημίχρονα, ανακατεύουμε μισό με μέλι, κηλίδα στο μάτι το βράδυ, την ξηρά και το άλλο μισό, πολτοποίηση, διύλιση, κηλίδα στο μάτι το πρωί.
Γ. Maspero, Etudes de mythologie et d’achéologie égyptiennes III, 1898, σελ.290.
Η σκληρή σωματική μόχθο, συχνά επαναλαμβανόμενη, προκάλεσε μεγάλη βλάβη στα οστά και τις αρθρώσεις από τους εργάτες μετά από λίγα χρόνια να υποστεί. Όσοι επέζησαν σε μεγάλη ηλικία υπήρξαν θύματα της ίδιας αδυναμίες που εξακολουθούν να μαστίζουν τους ηλικίας, όπως καρδιο-αγγειακές παθήσεις αρθρίτιδα, από την οποία Ραμσή ΙΙ υπέστη, και μάλλον άνοια.
Συγγενείς παθήσεις δεν ήταν σπάνιες και συχνά επιφέρει πρόωρο θάνατο, όπως οι ταφές βρεφών. Τα αίτια μπορεί να έχουν περιβαλλοντική, διατροφική ή κοινωνική. Η ενδογαμία, όχι σπάνια μεταξύ των royals, ήταν πιθανώς, επίσης, δεν είναι σπάνια μεταξύ των απλών ανθρώπων σε μεγάλο βαθμό συνδεδεμένο με το έδαφος: με την εμφάνιση του ένα έκτο δάχτυλο ή το toe σε μούμιες, ερμηνεύεται από κάποιους ως το αποτέλεσμα της ενδογαμίας, έχει παρατηρηθεί αρκετές φορές, όπως και η υψηλή συχνότητα spina bifida occulta στο Bahariye Όαση κατά τη διάρκεια του Ελληνο-Ρωμαϊκή εποχή; αλλά δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι η ένωση των υγιών στενοί συγγενείς θα οδηγήσει σε ελαττωματική απογόνων σε πληθυσμούς που δεν είναι απομονωμένη.
Ανοιχτές πληγές συχνά αντιμετωπίζονται με μέλι, αλλά η σήψη ήταν μια από τις συχνότερες αιτίες θανάτου. Όταν τέτανο στο σύνολο οφείλεται σε λοίμωξη του τετάνου, οι γιατροί ήξεραν ότι ήταν ανίκανος ενάντια σε αυτή την ασθένεια:

Εσύ shouldst πω σχετικά με αυτόν: “έχει μια χαίνουσα πληγή στο κεφάλι του τη διείσδυση του οστού, διατρυπώντας τα ράμματα από το κρανίο του, έχει αναπτύξει τάι, το στόμα του είναι συνδεδεμένη, (και) αυτός υποφέρει με ακαμψία στο λαιμό του. Μια ασθένεια που δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται.”

Περιπτώσεις των ασθενειών, τα οποία είναι σπάνια σήμερα, βρέθηκαν επίσης: σε μια Πρώτη Ενδιάμεση Περίοδος νεκροταφείο στην Άβυδο ο σκελετός ενός παιδιού που έχει ανακαλυφθεί, οι οποίοι επλήγησαν από οστεοπέτρωση.

Λίγα είναι γνωστά σχετικά με την εγκυμοσύνη και τον τοκετό στην αρχαία Αίγυπτο, και με βάση τα λίγα λογοτεχνικά συμβουλές για ένα υποθέτει ότι, εκτός αν υπάρχουν έκτακτα προβλήματα, οι γιατροί δεν συμμετείχαν. Υπήρχε ένα μαγαζί με γνώσεις που αφορούν τις γυναίκες, όπως αντικατοπτρίζεται στο Kahun Γυναικολογική πάπυρο, η Μεγαλύτερη Βερολίνο Πάπυρο και άλλους, η οποία ασχολήθηκε με προβλήματα του ουροποιητικού συστήματος, πόνους στην κοιλιά, τα πόδια και τα γεννητικά όργανα, τη γονιμότητα και τη σύλληψη.

Διατροφικές ελλείψεις

Μια δίαιτα που προκαλούνται ή επιδεινώνονται διάφορες ασθένειες, μερικές με θανατηφόρα έκβαση. Υπήρχαν φορές, όταν ο υποσιτισμός ήταν διαδεδομένη. Προϊστορική οδοντιατρικά αρχεία δείχνουν ότι η υγεία του ήταν πολύ φτωχή κατά τη διάρκεια της περιόδου, και να βελτιωθεί με την αύξηση της υιοθέτησης της γεωργίας, αλλά, ακόμη και κατά τους ιστορικούς χρόνους, όταν η προμήθεια τροφίμων ήταν γενικά διαβεβαίωσε, η αύξηση του πληθυσμού ήταν συχνά καχεκτική. Ενήλικα αρσενικά φθάσει σε ένα ύψος περίπου 1,60 μ. και τα θηλυκά 10 cm λιγότερο κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του μέσου Βασιλείου. Παραμένει 400 άποροι θαμμένος στην Γκίζα κατά την πρώτη χιλιετία Π. χ. και ανακαλύφθηκε από τον Mark Lehner είναι AERA, δείχνουν σημάδια υποσιτισμού. υπάρχει μια υψηλή συχνότητα εμφάνισης αιματολογικών διαταραχών παρουσιάζουν στο [bone] υλικό, γεγονός που υποδηλώνει μια υπο-πρότυπο διατροφής για τον πληθυσμό αυτό. Κακή διατροφή προκάλεσε πολλές άλλες ασθένειες, καθώς και. Λόγω των βιταμινών και άλλες ελλείψεις, οδοντιατρική γδάρσιμο, και η κακή στοματική υγιεινή, η τερηδόνα και αποστήματα ήταν τα πολλά πολλά αρχαίοι Αιγύπτιοι.

Βοτανική Ιατρική

Βότανα έπαιξε σημαντικό ρόλο στην Αιγυπτιακή ιατρική. Τα φυτικά φάρμακα που αναφέρονται στην Ebers papyrus, για παράδειγμα, περιλαμβάνουν το όπιο, κάνναβη, μύρο, λιβάνι, μάραθο, κάσια, senna, το θυμάρι, χέννα, ιουνίπερος, αλόη, το λιναρόσπορο και το καστορέλαιο – αν και ορισμένες από τις μεταφράσεις είναι λιγότερο από ορισμένους. Σκελίδες σκόρδο έχουν βρεθεί σε Αιγυπτιακά ταφικά μνημεία, συμπεριλαμβανομένου του τάφου του Τουταγχαμών και στον υπόγειο ιερό ναό των ταύρων στη Σακκάρα. Πολλά βότανα ήταν βουτηγμένο στο κρασί, το οποίο στη συνέχεια μεθυσμένος ως ένα από του στόματος φάρμακο.

Αιγύπτιοι θεωρούσαν το σκόρδο και τα κρεμμύδια βοήθεια αντοχή, και καταναλώνονται μεγάλες ποσότητες από αυτά. Ωμό σκόρδο ήταν συνήθως δίνεται σε ασθματικούς και σε όσους πάσχουν από βρογχικό-πνευμονική καταγγελίες. Κρεμμύδια βοήθησε ενάντια σε προβλήματα του πεπτικού συστήματος.
Το σκόρδο ήταν ένα σημαντικό θεραπευτικό παράγοντα, στη συνέχεια, όπως είναι η σύγχρονη Αιγυπτιακή και οι περισσότεροι από τους λαούς της Μεσογείου: Φρέσκα σκελίδες ξεφλουδισμένες, πουρέ και εμβαπτιστεί σε ένα μείγμα από ξύδι και νερό. Αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κάνετε γαργάρες και να ξεπλύνετε το στόμα, ή λαμβάνεται εσωτερικά για τη θεραπεία του πονόλαιμου και τον πονόδοντο. Ένας άλλος τρόπος για να πάρετε το σκόρδο, τόσο για την πρόληψη όσο και η θεραπεία είναι να διαβροχής αρκετές σκελίδες λιωμένες σκόρδο στο ελαιόλαδο. Εφαρμόζεται ως εξωτερική αλοιφή ή λαμβάνεται εσωτερικά, είναι ευεργετικό για βρόγχων και του πνεύμονα καταγγελίες, συμπεριλαμβανομένων κρυολογήματα. Ένα φρέσκο σκελίδα ωμού σκόρδου τυλιγμένο σε μουσελίνα ή τούλι και καρφώθηκε στο εσώρουχο ελπίζουμε να προστατεύει κατά των μολυσματικών ασθενειών όπως το κρύωμα και η γρίπη.
Κόλιανδρο, Γ. Sativum θεωρείται ότι έχουν την ψύξη, διεγερτικό, άφυσο και χωνευτικές ιδιότητες. Τόσο οι σπόροι και το φυτό χρησιμοποιείται ως καρύκευμα στη μαγειρική για την πρόληψη και την εξάλειψη μετεωρισμός, ήταν, επίσης, να ληφθούν ως τσάι για το στομάχι και όλα τα είδη του ουροποιητικού καταγγελίες συμπεριλαμβανομένης της κυστίτιδας. Φύλλα κόλιανδρου ήταν συνήθως προστίθεται φρέσκο πικάντικα τρόφιμα να μετριάζουν τις ερεθιστικές επιδράσεις. Ήταν ένα από τα βότανα που προσφέρονται στους θεούς από τον βασιλιά, και τους σπόρους βρέθηκαν στον τάφο του Τουταγχαμών και σε άλλα αρχαία ταφικά μνημεία.
Το κύμινο, Κύμινο cyminum είναι μια umbelliferous βότανο γηγενείς στην Αίγυπτο. Οι σπόροι θεωρούνται να είναι ένα διεγερτικό και αποτελεσματικό κατά του μετεωρισμού. Ήταν συχνά χρησιμοποιείται μαζί με το κόλιανδρο για τις αρωματικές ουσίες. Κύμινο σε σκόνη αναμιγνύεται με λίγο αλεύρι σίτου ως συνδετικό υλικό και λίγο νερό εφαρμόστηκε για να ανακουφίσει τον πόνο της κάθε πόνος ή αρθριτικές αρθρώσεις. Σκόνη κύμινο αναμιγνύεται με το λίπος ή λαρδί εισήχθη ως ένα πρωκτικό υπόθετο για να διαλύσει τη θερμότητα από τον πρωκτό και να σταματήσει η φαγούρα.
Φύλλα από πολλά φυτά, όπως ιτιές, πλατάνια, ακακίες ή το β-δέντρο, χρησιμοποιείται σε καταπλάσματα. Ταννικό Οξύ που προέρχεται από σπόρους ακακίας συνήθως βοήθησαν για την ψύξη των αγγείων και να θεραπεύσει τα εγκαύματα. Το καστορέλαιο, σύκα και τις ημερομηνίες, χρησιμοποιήθηκαν ως καθαρτικά.
Ταινία σκουλήκια, φίδια στην κοιλιά, αντιμετωπίστηκαν από μια έγχυση του ροδιού ρίζα στο νερό, το οποίο ήταν τεταμένες και μεθυσμένος. Τα αλκαλοειδή που περιέχονται σε αυτό παραλύσει τα σκουλήκια ” του νευρικού συστήματος, και εγκατέλειψε τους. Έλκη αντιμετωπίζονται με μαγιά, όπως στομαχικές παθήσεις.

Μερικά από τα φάρμακα ήταν φτιαγμένα από φυτικά υλικά εισάγονται από το εξωτερικό. Μανδραγόρας, που εισάγονται από την Χαναάν και καλλιεργούνται σε τοπικό επίπεδο από το Νέο Βασίλειο, που θεωρούνταν αφροδισιακό και, αναμιγνύεται με αλκοόλ, που προκαλείται από την απώλεια των αισθήσεων. Cedar πετρελαίου, αντισηπτικό, που προέρχεται από την εγγύς Ανατολή. Ο πέρσης χέννα καλλιεργείται στην Αίγυπτο από το Μέσο Βασίλειο, και – αν πανομοιότυπα με henu αναφέρεται στον Πάπυρο Ebers – χρησιμοποιήθηκε κατά της τριχόπτωσης. Φέρθηκαν καταρροή με αλόη που ήρθε από την ανατολική Αφρική. Το λιβάνι , που περιέχει τετραϋδροκανναβινόλη και χρησιμοποιείται σαν το χασίς ως παυσίπονο, που εισάγονται από το Punt.

Μέταλλα και τα ζωικά προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν. Το μέλι και το λίπος αποτελούσε μέρος της πολλές πληγή θεραπείες, το γάλα της μητέρας ήταν κατά καιρούς δοθεί κατά των ιογενών ασθενειών, όπως το κοινό κρυολόγημα, το νωπό κρέας που σε ανοιχτές πληγές και τα διαστρέμματα, και η κοπριά των ζώων ήταν πιστεύεται ότι είναι αποτελεσματική κατά καιρούς.

Ένα καλλυντικά βάζο στο Μουσείο του Καΐρου φέρει τον τίτλο: “Μάτι λοσιόν να είναι διάσπαρτες, καλό για την όραση.” Ένα Αιγυπτιακό πάπυρο από το 1500 Π. χ. ασχολείται με συνταγές για τη θεραπεία της επιπεφυκίτιδας και του κερατοειδούς, της ίριδας και του βλεφάρου προβλήματα. Με βάση το μόλυβδο χημικές ουσίες, όπως τα ανθρακικά άλατα και οξικά ήταν δημοφιλής για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες.
Μαλαχίτης χρησιμοποιηθεί ως eye-liner, επίσης, είχε θεραπευτική αξία. Σε μια χώρα όπου οι μολύνσεις των ματιών ήταν ενδημικά, τα αποτελέσματα της μικροβιοκτόνους ιδιότητες ήταν ευπρόσδεκτη, ακόμη και αν οι λόγοι για την αποτελεσματικότητά του δεν ήταν κατανοητή.