Σύντομη ιστορία της cT – Anguerde

Σύντομη ιστορία της cT

0

Προγραμματισμού cT γλώσσα που αναπτύχθηκε κατά την περίοδο 1985-2000 στο Κέντρο για το Σχεδιασμό των Εκπαιδευτικών Πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο Κάρνεγκι Μέλον στο Πίτσμπουργκ (το Κέντρο μετονομάστηκε το Κέντρο για την Καινοτομία στην εκπαίδευση, σταμάτησε να λειτουργεί το 2002). Οι προγραμματιστές ήταν ο Ντέιβιντ Άντερσεν, ο Μπρους Σέργουντ, Τζούντιθ Σέργουντ και ο Κέβιν Γουίτλι. Η αρχική ώθηση ήταν η ανάγκη για ένα εύκολο στη χρήση γραφικών – και το ποντίκι-oriented programming περιβάλλον για διδάσκοντες και μαθητές, χρησιμοποιώντας την νέα “3M” Unix σταθμούς εργασίας (ένα εκατομμύριο byte της μνήμης, ένα εκατομμύριο εικονοκύτταρα, και ένα εκατομμύριο οδηγίες ανά δευτερόλεπτο).

Η ευκολία χρήσης ήταν σημαντική, γιατί η εναλλακτική λύση, γράφοντας σε C και χρησιμοποιώντας εξαιρετικά πολύπλοκα γραφικά βιβλιοθήκες, ήταν πέρα από τις δυνατότητες των περισσότερων χρηστών. Ένα άλλο θέμα ήταν ότι το παραθυρικό λογισμικό που αλλάζει γρήγορα, έτσι ώστε τα προγράμματα γραμμένα σε C που χρησιμοποιούνται γραφικά ή το ποντίκι γρήγορα κατέστη άνευ αντικειμένου. Επιπλέον, σύντομα κατέστη σαφές ότι δεν έχουν όλοι θα χρησιμοποιούν το Unix σταθμούς εργασίας, χάρη στις αυξανόμενες δυνατότητες του δημοφιλούς μικροϋπολογιστές, ειδικά Macintosh και PC της IBM. Αυτό το ανάγουν σε cross-platform δυνατότητα εκτέλεσης των γραφικών προγραμμάτων, τα οποία C δεν προσφέρουν αλλά cT.

cT βασίστηκε σε παλαιότερες γλώσσες που χρησιμοποιούνται από τους συντάκτες του υπολογιστή με βάση το εκπαιδευτικό υλικό που γράφτηκε για τον ΠΛΆΤΩΝΑ computer-based εκπαιδευτικό σύστημα που αναπτύχθηκε στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόις στο Urbana-Champaign. cT είναι μια εγγονή της, ο ΔΆΣΚΑΛΟΣ της γλώσσας που ξεκίνησε το 1967, και την κόρη του MicroTutor γλώσσα που ξεκίνησε το 1977. cT διαφέρει από τις παλαιότερες διαλέκτους στην σχεδιαστεί για το σύγχρονο graphical user interface (windows και το ποντίκι). Εδώ είναι ένα αντίγραφο του βιβλίου Του Εκπαιδευτής Γλώσσα που γράφτηκε το 1977 από τον Μπρους Σέργουντ.

cT χρησιμοποιήθηκε για διάφορους σκοπούς, αλλά η κύρια θέση του ήταν η δημιουργία των προγραμμάτων για την εκπαίδευση. Πολλές βραβευμένες εκπαιδευτικά προγράμματα γραμμένα σε cT, ειδικά στον τομέα της φυσικής.

Το φθινόπωρο του 1997 Ρουθ Chabay και ο Μπρους Sherwood δίδαξε cT στους μαθητές σε εισαγωγικό μάθημα της φυσικής στο Carnegie Mellon, και οι μαθητές που χρησιμοποιούνται cT μοντέλο φυσικά συστήματα με γραφικό κινούμενα σχέδια από τη συμπεριφορά του συστήματος. Χάρη στην ευκολία χρήσης του, δεν ήταν δυνατόν σε μια μόνο ώρα ή δύο για να διδάξει ένα κατάλληλο υποσύνολο του cT για τους φοιτητές, για τους σκοπούς της φυσικής βέβαια, ακόμη και για τους πολλούς φοιτητές που δεν είχε ποτέ γράψει ένα πρόγραμμα υπολογιστή πριν.

Η προσέγγιση αυτή επαναλήφθηκε το φθινόπωρο του 1998. Στην πορεία, ήταν πρωτοετής φοιτητής επιστήμης των υπολογιστών, ονόματι Ντέιβιντ Scherer. Το επόμενο έτος, έψαχνε για ένα ενδιαφέρον έργο για να εργαστούν και να προτείνει τη δημιουργία μιας εναλλακτικής περιβάλλον προγραμματισμού για τους μαθητές να χρησιμοποιήσουν στο μάθημα της φυσικής. Η ελπίδα του ήταν να κάνει τον προγραμματισμό ακόμα πιο εύκολο για τους αρχάριους, είναι εφικτό να δημιουργήσετε πραγματικό χρόνο πλωτό 3D animations, ενώ η cT προσφέρονται μόνο 2D γραφικά. Επικουρείται από τον Ντέιβιντ Άντερσεν, Ρουθ Σάbay Ρι Hεitnερ, Ιαν Πήτερς, και ο Μπρους Σέργουντ, την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2000 Scherer παράγεται το VPython περιβάλλον προγραμματισμού που αναπτύχθηκε το φθινόπωρο του 2000 το μάθημα της φυσικής. Αφής υπεροχή της VPython με το εύκολο στη χρήση object-oriented 3D γραφικά οδήγησε στην απόφαση να σταματήσει την ανάπτυξη των cT και να επικεντρωθεί σε VPython.

Αρχειοθετήθηκε εδώ είναι εκδόσεις της cT περιβάλλον προγραμματισμού για Windows, Macintosh και Linux, καθώς το δημόσιο τομέα πηγαίο κώδικα για αυτά τα περιβάλλοντα. Καμία στήριξη δεν είναι διαθέσιμη αυτήν τη στιγμή για τα υλικά αυτά, αλλά είστε ελεύθεροι να κάνετε ό, τι θέλετε με αυτά.

Επισκόπηση της cT

Δεν θα ήταν φρόνιμο να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε cT τώρα, όταν δεν είναι πλέον υποστηρίζεται. Τα παρακάτω υλικά είναι διαθέσιμα ως ένα αρχείο με ιστορικό ενδιαφέρον.

Προγραμματισμού cT γλώσσα είναι μια αλγοριθμική γλώσσα όπως η C, Pascal, Fortran, Basic, αλλά πολύ ενισχυμένη με δυνατότητες πολυμέσων, καθώς και εύκολη στη χρήση, υποστήριξη για χρώμα γραφικών, ποντίκι αλληλεπιδράσεις, και ακόμη και ταινίες QuickTime ή Βίντεο για τα Windows format.

cT γλώσσα προγραμματισμού προσφέρει εύκολη

δυνατότητα προγραμματισμού των προγραμμάτων πολυμέσων, με
φορητότητα σε Macintosh, Windows, Linux και Unix.

Η cT περιβάλλον προγραμματισμού προσφέρει

on-line βοήθεια με το εκτελέσιμο πρόγραμμα παραδείγματα,
ένα πρόγραμμα επεξεργασίας γραφικών για την αυτόματη δημιουργία των γραφικών εντολές,
στοιχειώδη κατάρτιση να παρέχει ταχεία στροφή-γύρω, και
λεπτομέρειες σφάλματος διάγνωση.

cT αναπτύχθηκε στο Κέντρο για την Καινοτομία στην εκπαίδευση στο Πανεπιστήμιο Κάρνεγκι Μέλον στο Πίτσμπουργκ από τον Ντέιβιντ Άντερσεν, ο Μπρους Σέργουντ, Τζούντιθ Sherwood και ο Κέβιν Γουίτλι. cT είναι ένα σήμα κατατεθέν της το Κάρνεγκι Μέλον.

Όταν είναι (ήταν) cT το σωστό εργαλείο?

Δεν θα ήταν φρόνιμο να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε cT τώρα, όταν δεν είναι πλέον υποστηρίζεται. Τα παρακάτω υλικά είναι διαθέσιμα ως ένα αρχείο με ιστορικό ενδιαφέρον.

Υπάρχουν πολλές εξαιρετικές εφαρμογές που είναι διαθέσιμες για τη δημιουργία εικόνων και διαγραμμάτων, καθώς και για την κατασκευή πολυμεσικών παρουσιάσεων, χωρίς να χρειάζεται να γράψετε το δικό σας πρόγραμμα ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Ωστόσο, μερικές φορές είναι αλήθεια ότι το να κάνεις κάτι πραγματικά νέο και διαφορετικό είναι δύσκολο να το κάνετε, με αυτά τα μη-προγραμματισμός εφαρμογές, επειδή συχνά δεν προσφέρουν αρκετά ελέγχου των αλληλεπιδράσεων και αρκετά calculational ικανότητα να κάνεις αυτό που πραγματικά θέλεις να κάνεις.

cT προσφέρει η ανοικτή ευελιξία και τη δύναμη που συνδέονται με γλώσσες προγραμματισμού, αλλά εξαλείφει πολλές από τις δυσκολίες και την πολυπλοκότητα που συνήθως συνδέεται με τη χρήση μιας γλώσσας προγραμματισμού.

Κύρια χαρακτηριστικά της cT γλώσσα
 • διαδραστικά γραφικά παράθυρα περιβάλλοντα
 • άμεση φορητότητα σε Macintosh, Windows, Linux και Unix
 • υποστήριξη για το QuickTime και Βίντεο για τα Windows
 • εμψύχωση του χάρτης των μπιτ εικόνες
 • υποστήριξη χρώματος για την παλέτα χρωμάτων και αληθινό χρώμα
 • ενσωματωμένη υποστήριξη για τα κουμπιά, ρυθμιστικά, και να τυλίξει το κείμενο επιτροπές
 • πολυ-γραμματοσειρά κειμένου και χαρακτήρων-οι μεταβλητές συμβολοσειράς
 • το “καυτό” κείμενο (υπερκείμενο εφαρμογές)
 • τραβάω κάτω μενού
 • το ποντίκι και το σύνολο κλειδιών εισόδους
 • προαιρετική χρήση του κειμένου και των γραφικών για να ταιριάζει με το παράθυρο
 • ανάλυση των λέξεων και των προτάσεων
 • ανάλυση των αριθμών και των αλγεβρικών εκφράσεων
 • πλούσια αλληλουχίας επιλογές
 • πρότυπο calculational δυνατότητες
 • αριθμητική και αρχεία κειμένου
Κύρια χαρακτηριστικά του περιβάλλοντος προγραμματισμού cT
 • ολοκληρωμένη επεξεργασία και το περιβάλλον εκτέλεσης
 • στοιχειώδη κατάρτιση για γρήγορη αναθεώρηση και την εκτέλεση
 • διαδίκτυο εγχειρίδιο αναφοράς με εκτελέσιμο παραδείγματα
 • επεξεργαστή γραφικών που δημιουργεί καταστάσεις γραφικών cT
 • ακριβείς και ενημερωτικό διάγνωση σφαλμάτων
 • μια εκτεταμένη σουίτα προγραμμάτων του δείγματος σε μορφή πηγαίου

Αποκτώντας cT

Κατεβάστε cT 3,0 με κανένα κόστος για Windows, Macintosh ή Linux: Κάντε κλικ εδώ για να δείτε την άδεια χρήσης και να κατεβάσετε cT.

Προγράμματα που είναι γραμμένα στην αξονική τομογραφία τρέξει συμβατό σε όλα αυτά τα μηχανήματα, χωρίς να απαιτούνται αλλαγές. Το μόνο που χρειάζεται είναι να μεταφέρετε το αρχείο και να το μεταφράσει.

cT πρώην διανεμήθηκε από Φυσική Ακαδημαϊκό λογισμικό, τους οποίους ευχαριστούμε για την επαγγελματική τους εργασία για λογαριασμό της ct. Απέραντα επεκταθεί η χρήση του Παγκόσμιος Ιστός έχει καταστήσει πλέον σκόπιμο να δοκιμάσετε ένα μηχανισμό διανομής του δικτύου.

Δείγμα Προγράμματα που Περιλαμβάνονται με αξονική τομογραφία 3.0

Ακολουθούν οι περιγραφές των cT προγράμματα που διατίθενται από το cT download σελίδα για να σας δώσει ιδέες για τη δική σας εργασία:

Γενικά

 • δείγμα — το πρόγραμμα Αυτό είναι ένα δείγμα από πολλές από τις βασικές δυνατότητες της cT: έγχρωμα γραφικά, κινούμενα σχέδια, pull-down μενού, κλικ του ποντικιού και να σέρνει, multi-γραμματοσειρά κειμένου, το “καυτό” κείμενο, υπολογισμοί, γραφήματα των λειτουργιών, και την ανταπόκριση ανάλυση. Μετά την εκτέλεση του προγράμματος μπορεί να θέλετε να μελετήσει τον κώδικα του προγράμματος για να δείτε πώς τα αποτελέσματα που έχουν επιτευχθεί.
 • άσκηση — Μια σειρά από ασκήσεις για να σας βοηθήσει να μάθετε τις βασικές έννοιες του προγραμματισμού σε cT. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μια σειρά από ελλιπή μονάδες με προτάσεις για το πώς να τις ολοκληρώσει. Η cT βοηθήσει να περιέχει τις πληροφορίες που απαιτούνται για να κάνετε αυτές τις ασκήσεις.
 • editfile — Μια πιο σύνθετη εκδοχή του παραδείγματος συζητήθηκε “σε Ένα Αρχείο Επεξεργαστή Εφαρμογή”. Το editfile.t έκδοση διαβάζει και γράφει στυλ αρχεία που περιέχουν πολλαπλά τμήματα (που είναι, που δημιουργήθηκε με πολλαπλές dataout-s).
 • εικονίδιο — Ένα πρόγραμμα που εμφανίζει τα εικονίδια σε ένα εικονίδιο αρχείου. Αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο κατά την επιλογή εικονίδιο αριθμοί για χρήση σε ένα οικόπεδο, να μετακινήσετε το δρομέα, ή το μοτίβο εντολή.
 • εικόνισμα — Ένα πρόγραμμα για το σχεδιασμό εικόνες, δρομείς, και τα πρότυπα, εκτός από το Macintosh, για την οποία το πρόγραμμα Icon Maker είναι εξοπλισμένο.
 • ιαπωνία — Αυτό το πρόγραμμα εμφανίζει Ιαπωνικό “Kanji” χαρακτήρες, χρησιμοποιώντας μια σειρά από εικονίδια “KANJI18.FCT”.

Γραφικά

 • κλήρωση — Ένα βασικό πρόγραμμα σχεδίασης, με πολλά από τα χαρακτηριστικά των εμπορικών σχεδίων συντάκτες, όπως ομαδοποίηση αντικειμένων μαζί, εφαρμόζοντας σχέδια, χρώματα, και τα βέλη, και το σχεδιασμό τη δική σας παλέτα χρωμάτων. Τα σχέδια αποθηκεύονται με τη μορφή cT πηγαίο κώδικα, οπότε μπορείτε να βρείτε την ισοπαλία.t χρήσιμο στη δημιουργία μερίδες από τα δικά σας προγράμματα, όπως το χρώμα παλέτα εντολών. Αυτό το πρόγραμμα, επίσης, παρουσιάζει μια προσέγγιση για την “object-oriented” προγραμματισμός σε cT.
 • χάρτης — Ένα μικρό πρόγραμμα που εμφανίζει ένα χάρτη του 48 όμορες πολιτείες των Ηνωμένων πολιτειών, με δυνατότητα να κάνετε ζουμ μέσα και έξω.

Χρώμα

 • παλέτα — Μια χρήση αρχείων, το οποίο παρέχει μια σειρά από χρήσιμα πρόσθετα χρώματα πέρα από το βασικό οκτώ cT χρώματα, όπως σκούρο κόκκινο, σκούρο πράσινο, και το φως, τακτική, και σκοτάδι εκδόσεις του slate, πετρόλ, coral, γκρι, χρυσό, μωβ και κόκκινο.
 • έγχρωμη — χρήση αρχείων, το οποίο σας επιτρέπει να πειραματιστείτε με το χρώμα ενός αντικειμένου, στο πλαίσιο της λειτουργίας του προγράμματος. Αυτό είναι χρήσιμο για να αποφασίσει ακριβώς τι χρώμα το αντικείμενο θα πρέπει να είναι σε σχέση με άλλα στοιχεία της οθόνης σας.
 • χάος — ενα οικόπεδο το χάος σε μια απλή αύξηση του πληθυσμού του καθεστώτος. Συνήθως αυτό που απεικονίζονται είναι απλά το τελικό-μέλος του πληθυσμού. Αυτό το πρόγραμμα χρησιμοποιεί χρώματα από μπλε σε κόκκινο για να δείξει την προσέγγιση για την τελική κατάσταση. Τα κόκκινα σημεία αντιστοιχούν στις συνήθεις οικόπεδο.
 • σπύρο — ηα γεωμετρικά σχέδια χρώματος, επιλέγοντας το συνολικό αριθμό των κορυφών και ο αριθμός των κορυφών για να παρακάμψετε. Χρησιμοποιεί το αρχείο το colorpic.t.

Βίντεο

 • βίντεο — ενα πρόγραμμα το οποίο δίνει ένα παράδειγμα του πώς να δημιουργήσετε το δικό σας ειδικό σκοπό ελεγκτή βίντεο, χρησιμοποιώντας τη βασική βίντεο εντολές. Αυτό το αρχείο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως χρήση αρχείων από άλλα προγράμματα. Ένα σύντομο βίντεο κλιπ για τους σκοπούς της δοκιμής παρέχεται για Macintosh και Windows.

Παιχνίδια

 • Μεγάλο Σαράντα — Ένα παιχνίδι πασιέντζα κάρτα που χρησιμοποιεί το άγγιγμα των περιφερειών, έτσι ώστε εκδήλωση ρουτίνες χειρισμού οδηγούνται αυτόματα* δεν υπάρχουν παύση εντολές στο πρόγραμμα. Το πρόγραμμα χρησιμοποιεί η χρήση του αρχείου εμψυχώσει να παρέχει τη δυνατότητα ολίσθησης κάρτες ομαλά πάνω από το φόντο σε αρκετά γρήγορη υπολογιστές.
 • ριάλτο — Mah Jong-όπως το παιχνίδι στο οποίο μπορείτε να ταιριάζουν με τα αντίστοιχα ζεύγη των πλακιδίων. Τα ζευγάρια μπορεί να είναι χημικά στοιχεία και τα σύμβολά τους, οι αμερικανοί πρόεδροι και τα χρόνια τους στο office, αγγλικά βασιλιάδες και τα χρόνια της βασιλείας του, ή Αμερικανικά κράτη και τις πρωτεύουσές τους. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε τις δικές σας λίστες των ζευγαριών.

Φυσική και τα Μαθηματικά

 • γραφήματα — Λύνει και γραφήματα συστήματα αλγεβρικών ή συνήθεις διαφορικές εξισώσεις. Το πρόγραμμα αυτό ήταν το πρώτο βραβείο νικητής του 1990 Εκπαιδευτικό Λογισμικό Διαγωνισμό του περιοδικού Υπολογιστές Φυσικής (Σεπτ./Οκτ. 1990, σελ. 540). Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ένα διαδραστικό εξήγηση για το πώς να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα.
 • χιλ — Σχεδιάστε ένα λόφο με το ποντίκι, τοποθετήστε ένα μπλοκ πάνω στο λόφο, του δίνουν μια αρχική ταχύτητα, και να παρακολουθήσετε το μετακινήσετε. Αν υπάρχει μια κοιλάδα, το μπλοκ μπορεί να μετακινηθεί εμπρός και πίσω για πάντα (χωρίς τριβή), ή σιγά-σιγά έρχονται να ξεκουραστούν (αν προσθέσετε κάποια τριβή με το ρυθμιστικό ελέγχου). Ενώ το μπλοκ κινήσεις, γραφήματα μπαρ εμφανίσετε την κινητική, τη δυναμική και την ολική ενέργεια. Στην αρχή του προγράμματος, το πρόγραμμα κάνει μια μέτρηση, για να προσδιορίσετε το animation το μέγεθος του βήματος, έτσι ώστε η κίνηση εκτελείται σε περίπου την ίδια ταχύτητα για γρήγορη και αργή υπολογιστές.
 • τροχιά — Εκτόξευση δορυφόρου κοντά σε δύο σταθερές “γαίες”, και να παρακολουθήσετε τις ασυνήθιστες τροχιές αυτό το αποτέλεσμα. Στο τέλος του αρχείου είναι μια 4η-Runge-Kutta αριθμητική ολοκλήρωση της διαδικασίας το οποίο μπορεί να είναι χρήσιμο και σε άλλες περιπτώσεις.
 • οπτική — Μέρος φακών και κατόπτρων κατά μήκος ένα παγκάκι, στη συνέχεια, αναβοσβήνει ένα φως. Ακτίνες απλώνονται και να είναι λυγισμένο από τα στοιχεία οπτικής, που παράγουν ένα σημείο σε ένα κομμάτι της ταινίας. Υπάρχει ένα διαδραστικό εξήγηση για το πώς να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα.
 • κβαντικήw — Μελέτη, η κβαντική συμπεριφορά των ηλεκτρονίων στα διάφορα είδη πηγάδια δυναμικού. Αν το πηγάδι είναι συμμετρική, τα συνδεδεμένα μέλη έχουν συμμετρικές κυματοσυναρτήσεις.
 • σόναρ και την τάση — Απλά παραδείγματα microcomputer-based-εργαστήριο λογισμικού. Συνδέστε μια Καθολική Εργαστήριο Interface (ULI) και Sonic Ranger (διανέμεται από Vernier Λογισμικό του Πόρτλαντ, Όρεγκον, τηλέφωνο 503-297-5317) στη σειριακή θύρα του είτε Macintosh ή μια μηχανή του MS-DOS, και το sonar θα παρακολουθείτε την κίνηση μπροστά από τον ανιχνευτή κίνησης. Αν δεν έχετε τον εξοπλισμό αυτό, χρησιμοποιήστε το ποντίκι για να κάνετε κινήσεις που είναι μια γραφική παράσταση στην οθόνη. Το πρόγραμμα τάση χρησιμοποιεί ο ULI σε οικόπεδο τάση ως συνάρτηση του χρόνου.
 • xyplot — Οικόπεδο συνάρτηση δύο μεταβλητών f(x,y), χρησιμοποιώντας μια σειρά από εικόνες από διαφορετικές πυκνότητες σημείων (εικονίδιο αναπαραγωγή αρχείων με τυχαία σειρά).

Μεταξύ των προγραμμάτων υπολογιστή, χρησιμοποιώντας υποδοχές

 • InterDraw — Εκτελέσετε αυτό το πρόγραμμα για δύο διαφορετικές Macintosh στο ίδιο AppleTalk ζώνη, ή δύο διαφορετικά Unix σταθμούς εργασίας στο ίδιο δίκτυο (με την προϋπόθεση ότι αξονική server έχει καθιερωθεί), και δύο άνθρωποι μπορεί να αντλήσει ο ένας τον άλλον οθόνες, ή να τρέξει δύο αντίγραφα του προγράμματος σε ένα Unix workstation. Αυτό το πρόγραμμα είναι ένα απλό παράδειγμα της χρήσης της υποδοχής εντολή για τη σύνδεση ξεχωριστά προγράμματα μαζί.
 • Θωρηκτό — κλασική “θωρηκτό” το παιχνίδι παίζεται σε δύο διαφορετικές Macintosh στο ίδιο AppleTalk ζώνη, ή δύο δικτυωμένη Unix σταθμούς εργασίας (υπό την προϋπόθεση ότι cT server έχει καθιερωθεί). Αυτό είναι άλλο ένα παράδειγμα της χρήσης της υποδοχής εντολή. Παρέχει, επίσης, ένα άλλο παράδειγμα του πώς να το κάνουμε αντικειμενοστραφής προγραμματισμός σε cT. Το πρόγραμμα χρησιμοποιεί τις εικόνες του αρχείου SHIPicn.

cT Αναφορές

Το Μάρτιο/Απρίλιο 1993 τεύχος του περιοδικού “Υπολογιστές στη Φυσική” (σελ. 136) περιέχει ένα άρθρο από τον Μπρους Σέργουντ και Ντέιβιντ Άντερσεν περιγράφουν αξονική και διάφορες εφαρμογές γραμμένες σε αξονική τομογραφία.
Μια συζήτηση για μερικά από τα θέματα που σχετίζονται με την ανεξαρτησία της μηχανής μπορεί να βρεθεί σε ένα άρθρο από τον Ντέιβιντ Άντερσεν και ο Μπρους Σέργουντ στο Νοέμβρη του 1991 τεύχος του Byte Magazine (σελ. 221).