Δόγμα της Πιθανότητες

0

Peter Rabinovitch, MAA Online, 2010: “Σίμαι πολύ χαρούμενος για την αναθεώρηση Ethier είναι εργασία αγάπης Το Δόγμα της Πιθανότητες: Πιθανοτική Πτυχές των Τυχερών παιχνιδιών. […] Υπάρχουν πολλά άλλα βιβλία που επιχειρούν να καλύψουν παρόμοιο υλικό σε διαφορετικά επίπεδα αυστηρότητας, ίσως, το πιο κοντινό είναι ο Richard Epstein είναι Η Θεωρία των παιγνίων και Στατιστική Λογική. Ethier το βιβλίο απευθύνεται ξεκάθαρα σε μια πιο εξελιγμένα μαθηματικά κοινό από ό, Epstein, και για το λόγο αυτό μου άρεσε Ethier είναι πολύ περισσότερα.”

Gerald A. Heuer, Zentralblatt MATH, 2010: “Κάθε κεφάλαιο έχει μια καλή επιλογή των προβλημάτων […], και μερικές ενδιαφέρουσες σημειώσεις, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία. Υπάρχει άφθονο υλικό για στερεά διάρκεια του προγράμματος, αλλά δεν είναι αρκετό για την ανεξαρτησία μεταξύ των κεφαλαίων για να επιτρέψει για μια ποικιλία από ένα εξάμηνο, τα μαθήματα που καλύπτουν ένα υποσύνολο των κεφαλαίων. Το βιβλίο είναι ένα καλώς ήρθες και καλά τεκμηριωμένη, εκτός από το πεδίο.”

Alexander V. Gnedin, MathSciNet, 2011: “Το παιχνίδι ήταν ένα μεγάλο κίνητρο στα πρώτα στάδια της να ξετυλίξει τις ιδέες και τη θεωρία των πιθανοτήτων. Επαναλαμβάνοντας τον τίτλο του Abraham de Moivre είναι 1718 πραγματεία [Το δόγμα της πιθανότητες: ή η μέθοδος υπολογισμού των πιθανοτήτων των γεγονότων στο παιχνίδι, Pearson, Λονδίνο], η μονογραφία από Ethier είναι μια ευπρόσδεκτη ενημερωμένη έκδοση των κλασικών. […] Το βιβλίο προορίζεται για ευρύ κοινό και είναι ιδιαίτερα συνιστάται για κάθε μαθηματική βιβλιοθήκη. Πανεπιστήμιο εκπαιδευτές θα βρείτε λεπτομερή έκθεση, κατάλληλη για τα προπτυχιακά μαθήματα και εργασίες μαθητών. Ειδικοί στην πιθανότητα και τα παρακείμενα χωράφια θα είναι ενθουσιασμένοι από τα τυχερά παιχνίδια, εφαρμογές, με διαφάνεια, με εξηγήσεις για τους κανόνες του παιχνιδιού και της ορολογίας. Μεγάλα κομμάτια του βιβλίου, μπορεί, τελικά, να τη διαβάσουν όλοι εξοικειωμένοι με τα βασικά της πιθανότητας (που καλύπτονται στα δύο πρώτα κεφάλαια). Μαθηματική τους οπαδούς, θα πρέπει να ψυχαγωγηθούν από περιέργεια ιστορικά προηγούμενα και τα ανέκδοτα.”

Brian Alspach, SIAM Review, 2012: “Αυτό το βιβλίο έχει γραφτεί με μεγάλη προσοχή από κάποιον που αγαπάει τις εφαρμογές των πιθανοτήτων στο καζίνο της βιομηχανίας. Παρόλο που είναι αρκετά μεγάλη, το γράψιμο είναι αρκετά συμπαγής για την ανάπτυξη των μαθηματικών, έτσι ώστε να είναι διεξοδική και περιέχει ένα τεράστιο ποσό των υλικών. Μεγάλη προσοχή έχει δοθεί για να μείνει πιστός στον ιστορικό του θέματος, η οποία είναι πλούσια και αξίζει να διατηρηθεί. Απόλαυσα την ανάγνωση πολλά από τα τμήματα γεμάτο με ανέκδοτα και αποσπάσματα από γνωστά ιστορικά στοιχεία. Ο συγγραφέας επιδέξια υφαίνει ιστορικές πληροφορίες σε όλο το βιβλίο, ενισχύοντας την έκθεση, μια παράγραφο που αφορούν Euler ακολουθείται από μια παράγραφο αναφέροντας Edgar Allan Poe, για παράδειγμα, χωρίς απώλεια της ροής. […] Εν ολίγοις, όπως έγραψα νωρίτερα, θα βρείτε αυτό να είναι ένα υπέροχο βιβλίο και θα περάσετε αρκετό χρόνο να το εξερευνήσετε με περισσότερες λεπτομέρειες τις προσεχείς μήνες.”

Αρχικά στο http://www.math.utah.edu/~ethier/DoC.html.