Αρχαία Αιγυπτιακή Ιατρική

0

Καλλυντικά

Χρήση

Οι αιγύπτιοι το χρησιμοποιούσαν καλλυντικά ανεξάρτητα από το φύλο και την κοινωνική θέση τόσο για αισθητικούς και θεραπευτικούς λόγους. Έλαια και unguents ήταν τρίβονται στο δέρμα για να το προστατεύσει από το ζεστό αέρα. Που χρησιμοποιείται πιο συχνά ήταν λευκό make-up, μαύρο make-up, κατασκευασμένη με άνθρακα, θειούχου μολύβδου (γαληνίτη) ή οξείδιο του μαγγανίου (pyrolusite) και το πράσινο το make-up από μαλαχίτη και άλλων χαλκού με βάση τα ορυκτά. Κόκκινη ώχρα έδαφος και να αναμιχθεί με νερό, και να εφαρμοστούν τα χείλη και τα μάγουλα, ζωγραφισμένα με μια βούρτσα. Χέννα χρησιμοποιείται για να βάψει τα νύχια του κίτρινα και πορτοκαλί.

Ο κολ είχε εφαρμοστεί από τα μάτια με ένα μικρό ραβδί. Και τα δύο άνω και κάτω βλέφαρα ήταν βαμμένα και μια γραμμή προστέθηκε εκτείνεται από τη γωνία του ματιού προς τις πλευρές του προσώπου, τα φρύδια ήταν βαμμένο μαύρο. Πίστευαν ότι το μακιγιάζ είχε μαγικές και ακόμη και θεραπευτικές δυνάμεις.

Οι περισσότεροι άνθρωποι θα έχουν εφαρμόσει το make-up τους, αλλά για όσους μπορούν να το αντέξουν οικονομικά, εκεί ήταν η επαγγελματίας αισθητικός, η zXA.yt, το πρόσωπο του ζωγράφου”, ώστε να μιλήσει.
Ακόμη και μετά το θάνατο, θα έπρεπε να αναλάβει τη φροντίδα του εμφάνιση. Και όταν παρουσιάζουν τον εαυτό του πριν από τους θεούς κατά την Κρίση των Νεκρών είχε καλύτερη τηρούν ορισμένους κανόνες της φόρεμα και make-up, προκειμένου να κάνετε τη σωστή εντύπωση:
Ένας άνθρωπος λέει αυτό το λόγο όταν είναι καθαρό, καθαρό, ντυμένοι με καθαρά ρούχα, παπουτσωμένος σε λευκό σανδάλια, που χρωματίζεται με το μάτι-το χρώμα, το άλειψαν με τα καλύτερα έλαιο μύρο.
Λόγω της σημασίας τους στο υπερπέραν καλλυντικά ήταν μεταξύ των προσφορών αριστερά σε τάφους. Seshat-Hetep, που ονομάζεται Heti, λίστες μεταξύ των προσφορών του μασταμπά της Γκίζας:
Λιβάνι, πράσινο make-up, μαύρο μάτι-το χρώμα, το καλύτερο από την αλοιφή …

Η παραγωγή καλλυντικών

Το λάδι ήταν η βάση των περισσότερων καλλυντικών προϊόντων. Το καλύτερο λάδι πιέστηκε από τον καρπό του Balanitis Aegyptiaca. Behen, έλαιο από Moringa καρύδια, και ένα είδος αμύγδαλο καρύδι πετρελαίου ήταν επίσης χρησιμοποιείται. Αυτά τα έλαια έχουν αναμιχθεί με οργανικές και ανόργανες ουσίες λεπτώς έδαφος, το οποίο εξυπηρετεί ως χρωστικές ουσίες. Μερικές φορές η ποιότητα αυτών των συστατικών αριστερά πολύ από το επιθυμητό, το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει τους κατασκευαστές των καλλυντικών για να επιπλήξει τους προμηθευτές τους:

Η εντολή του Βασιλιά απευθύνεται ο αρχιερέας του Αμήν, ο βασιλιάς των θεών, ο ραμσής-nakht.
Τα ακόλουθα: Αυτό το διάταγμα είναι έφερε σε σας με τις λέξεις που έχω στείλει (και) από τον προϊστάμενο των οικονομικών του Φαραώ, l.σ.h., και ο Βασιλιάς μπάτλερ του Αμενχοτέπ, ανάγνωση: Έχουν εξαιρετική galena για το make-up του Φαραώ, l.σ.h., λαμβάνονται, όπου το ένα (δηλαδή αυτός), και έστειλε 15 deben γαληνίτη. Όταν είχε χέρια για να τη γιατροί στη θέση των γιατρών του Φαραώ στην κατοικία του, προκειμένου να το προετοιμάσει, βρέθηκε να είναι πολύ κακό γαληνίτη και χωρίς make-up χρησιμοποιήσιμο για το Φαραώ, l.σ.h., ήταν μεταξύ. Μόνο μια ενιαία deben γαληνίτη βρέθηκε ανάμεσα….

 

Ένα υποθέτει ότι ο αρχιερέας έπρεπε το 100 deben γαληνίτη ζήτησε περαιτέρω στην επιστολή αυτή, ελέγχονται πιο προσεκτικά πριν από την αποστολή τους.
Κολ είναι το μάτι το χρώμα της επιλογής σας με τις χώρες της μέσης ανατολής. Στην αρχαία Αίγυπτο ήταν φτιαγμένο από λείανση πράσινο του μαλαχίτη, γαληνίτη – γκρι οδηγήσει μεταλλεύματος, cerussite, ένα λευκό ανθρακικού μολύβδου, και μερικές φορές μικρές ποσότητες ενώσεις του μολύβδου laurionite και phosgenite, σε σκόνη και τη μίξη του με το έλαιο ή το λίπος. Το μαύρο eye-χρώμα αναφέρεται ως msdm.t, ενώ η πράσινη ποικιλία.

Σύμφωνα με την αρχαία αρχεία μάτι το χρώμα ήταν επίσης εισάγονται: αγνώστων στοιχείων μάτι-καλλυντικά ήρθε από το Σουτ από Χατσεπσούτ εκδρομής μαζί με, μεταξύ άλλων, ihmut-θυμίαμα, sonter-θυμίαμα, πίθηκοι και μαϊμούδες, και σε Thutmose III συγκεντρωθεί ένα απροσδιόριστο ποσό, ως λάφυρα από την εκστρατεία του στην Naharin.

Philippe Walter και ερευνητές από το Laboratoire de recherche des musées de France και η L’oréal-Recherche βρέθηκαν, κατά την ανάλυση των περιεχομένων του 49 τα δοχεία από το Μουσείο του Λούβρου, ότι τα καλλυντικά που περιέχονται, εκτός από συχνά χρησιμοποιείται με βάση το μόλυβδο μέταλλα , συνθετικές ενώσεις που προέρχονται από μια διαδικασία που ονομάζεται υγρή χημεία: Συνθλίβονται οξείδιο του μολύβδου ήταν αναμιγνύεται με νερό και χλωριούχο νάτριο (αλάτι) και, στη συνέχεια, φιλτράρεται επανειλημμένα, μια διαδικασία που μπορεί να πάρει εβδομάδες για να ολοκληρωθεί. Το αποτέλεσμα χλωριούχου μολύβδου χρησιμοποιήθηκε ως συστατικό για το eye make-up. Με την προσθήκη λιπών και ελαίων σε ξηρές σκόνες ένα ευρύ φάσμα των unguents θα μπορούσε να επινοηθεί.

Εμπορευματοκιβώτια
Καλλυντικά εμπορευματοκιβώτια έχουν αποτυπωθεί από την πρώτη δυναστεία και είναι από τα πρώτα αρχαιολογικά ευρήματα. Στη Σακκάρα θραύσματα αλοιφή στο στήθος με τριάντα διαμερίσματα για unguents και πετρελαίου βάζα αποκαλύφθηκαν. Τα βάζα για πρώτη φορά από γρανίτη και βασάλτη, μετά από αλάβαστρο και είχε μια έντονη χείλος. Ήταν καλυμμένα με ένα κομμάτι του δέρματος που ήταν δεμένο γύρω από το λαιμό του βάζου κάτω από το χείλος. Άλλα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν, όπως το ελεφαντόδοντο:
Έχω παραγγείλει να κάνετε αυτό το εξαιρετικό galena μάτι-το χρώμα του ελεφαντόδοντου (σκάφος), για την οποία ο Φαραώ, l.h.σ., κύριέ μου, είπε: “Ας είναι έφερε ξανά και ξανά!”
Αρώματα
Αιγυπτιακά αρώματα ήταν διάσημο σε όλη τη Μεσόγειο. Ο πλίνιος περιέγραψε ένα άρωμα που ακόμα το άρωμα μετά από οκτώ χρόνια.
Τα αρώματα ήταν ως επί το πλείστον με βάση φυτά: οι ρίζες, τα άνθη ή τα φύλλα του χέννα, την κανέλα, το νέφτι, ίριδα, λίλιουμ, τριαντάφυλλα, πικραμύγδαλο κ. λπ. ήταν εμποτισμένο με λάδι και μερικές φορές μαγειρεμένα. Η ουσία που εξάγεται από το στύψιμο και το πετρέλαιο προστέθηκε για να παράγουν υγρά αρώματα, ενώ οι κρέμες και salves ήταν το αποτέλεσμα της προσθήκης κερί ή το λίπος. Πολλά αρώματα είχε πάνω από μια ντουζίνα συστατικά.
Κατά τη διάρκεια του Νέου Βασιλείου, οι άνθρωποι ήταν απεικονίζεται να μεταφέρει μικρά κώνους στα μαλλιά τους, η οποία είναι γενικά ερμηνεύεται ως φιαγμένος από στερεό άρωμα. Αλλά εξετάσεων από περούκες και τα μαλλιά έχουν δείξει στοιχεία των λιπαρών υπολειμμάτων.
Ω, όλοι οι άνθρωποι, να θυμάστε να μεθάς με το κρασί, Με στεφάνια και άρωμα στα κεφάλια σας!
Σαν τα λουλούδια το lotus αιωρείται πάνω από τα κεφάλια των γλεντζέδες μπορεί να είναι σύμβολα της καλής ευθυμίας, παρά αναπαραστάσεις των πραγματικών λιπαρή κώνους επισφαλώς ισορροπημένο στο κεφάλι δεν είναι εντελώς σταθερή, αφού οι ιδιοκτήτες τους είχαν ήπιε μερικά ποτά.
Ευχάριστες μυρωδιές που σχετίζονταν με τους θεούς. Αμήν και Βασίλισσα Ahmose, σύζυγος του Thutmose, φαίνεται να έχει μια ιδιαίτερη σχέση, σύμφωνα με επιγραφές που περιγράφει η σύλληψη και η γέννηση της Χατσεπσούτ
Αυτός (δηλαδή Αμήν-Re) βρήκε καθώς κοιμόταν με την ομορφιά του παλατιού της. Που ξυπνάει το άρωμα του θεού, που μύριζε με την παρουσία της αυτού μεγαλειότητας. Πήγε αμέσως, coivit cum ea (κοιμήθηκε μαζί της), επέβαλε την επιθυμία του πάνω της, προκάλεσε ότι πρέπει να τον βλέπω με την μορφή του θεού. Όταν ήρθε πριν από εκείνη, χάρηκαν το θέαμα της ομορφιάς, του έρωτα πέρασε στα άκρα, που το άρωμα του θεού πλημμύρισε * όλες του τις μυρωδιές από Punt. Ότι ο θεός είναι οσμών από Punt είναι περίεργο, καθώς το καλύτερο λιβάνι συστατικά εισήχθησαν από εκεί. Λιβάνι, μύρο, αρωματικά ξύλα κ. λπ. τα έφεραν από την Ανατολική Αφρική και την Αραβία και, κατά συνέπεια, ακριβά. Μόνο οι πολύ πλούσιοι μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά να τα χρησιμοποιήσετε, αν δεν προορίζεται για την αποκλειστική χρήση από τους θεούς.
Κομιστές μου λινό με κοίταξε σαν να ήταν άπορους,
Αυτά τα αρωματισμένα με μύρο [χύνεται το νερό, ενώ το φοράτε]
Οι οδηγίες του Βασιλιά Αμένεμχετ εγώ για το γιο του Σέσωστρι
Τα αρώματα και οι κρέμες ήταν γενικά διατηρούνται σε πέτρα ή γυάλινα δοχεία. Όπως ο Ρωμαίος Πλίνιος ο Πρεσβύτερος, τόνισε στη Φυσική του Ιστορία

Ιρατήσει καλύτερα σε κουτιά από αλάβαστρο, και τα αρώματα, όταν αναμιγνύεται με το πετρέλαιο, το οποίο συντελεί ακόμα περισσότερο στην αντοχή τους, το παχύτερο είναι, όπως το λάδι από αμύγδαλα, για παράδειγμα.

Το πλύσιμο

Για το σαπούνι Αιγύπτιοι χρησιμοποιούσαν νάτριο, swabu (που προέρχεται από το (s)wab που σημαίνει να καθαρίσει), μια πάστα που περιέχει την τέφρα ή άργιλο, η οποία ήταν συχνά αρωματικά, και θα μπορούσε να εργαστεί σε ένα αφρό, ή τα παρόμοια. Το Ebers Ιατρικό Πάπυρο, που χρονολογείται από το 1500 Π. χ., περιγράφει την ανάμειξη των ζώων και φυτικά έλαια με αλκαλικά άλατα. Το σαπούνι-σαν υλικό χρησιμοποιήθηκε για τη θεραπεία ασθενειών καθώς και για το πλύσιμο.

Το περπάτημα χωρίς παπούτσια, όπως οι Αιγύπτιοι συνήθως, τα πόδια πρέπει σκονισμένο, η οποία, όπως η συμπιεσμένη γη πατώματα των σπιτιών τους ήταν διαφορετική από το έδαφος έξω, μάλλον δεν έχει και πολλή σημασία. Ακόμα, οι Αιγύπτιοι είχαν ξύλινα ή πήλινα πόδια λουτρά για το πλύσιμο των ποδιών τους, γενικά, και οι δύο την ίδια στιγμή ο νιπτήρας στα δεξιά είναι εξαιρετικές, έχουν χώρο για ένα πόδι μόνο.
Ενώ μερικά μπάνια και υδρομασάζ έχουν ανακαλυφθεί οι περισσότεροι Αιγύπτιοι φαίνεται να έχουν περιεχόμενο με τον καθαρισμό τον εαυτό τους με αγιασμό ή από μια βουτιά σε ένα κανάλι ή το ποτάμι. Στο Tebtunis, ένα κέντρο του Ελληνιστικού πολιτισμού στο Φαγιούμ, δημόσια λουτρά έχουν ανασκαφεί, το παλαιότερο χρονολογείται από τον τρίτο αιώνα Π. χ. Είχαν ντους, πέτρινες γούρνες και φούρνο για να θερμάνει το νερό του μπάνιου.[3]
Οι Αιγύπτιοι είχαν λεκάνες πλυσίματος και μπορεί να έχουν γεμίσει με μια σόδα και το αλάτι λύση από κανάτες με κρουνούς και χρησιμοποιείται άμμο σαν καθαρισμού παράγοντα. Πλένονται μετά την άνοδο και οι δύο πριν και μετά από τα κύρια γεύματα, αλλά μπορεί κανείς να υποθέσει ότι η καθαριότητα ήταν ως επί το πλείστον τυπικές. Όπως πλύνετε το στόμα χρησιμοποίησαν μια άλλη λύση που ονομάζεται κρεβάτι (μεταγραφή: bd, νάτριο).
Αν το πλύσιμο ή αρώματα δεν βοηθούν να απαλλαγούμε από την οσμή του σώματος θα μπορούσε κανείς να αναζητήσουν τη συμβουλή του γιατρού, ο οποίος είχε μια σειρά από συνταγές που έχει στη διάθεσή του:
Οδικώς η οσμή του ιδρώτα από το σώμα του ανθρώπου το καλοκαίρι
Θυμίαμα, μαρούλι, φρούτα του n-φυτό σμύρνα. Ανακατέψτε. Τρίψτε τον ασθενή.Οδικώς η οσμή του ιδρώτα από ένα αρσενικό ή θηλυκό ασθενή
AH-το ψωμί και το θυμίαμα, τα ζυμώνουμε καλά, να μετατραπεί σε χάπια, βάλ ‘ το στο σημείο όπου το ένα άκρο συνδέεται με το άλλο. Για 4 μέρες.
Πλυντήριο
Ο ηρόδοτος έγραψε
Φορούν λινό, ενδύματα, τα οποία είναι ειδικά προσεκτικοί και να έχουν πάντα φρέσκο πλυμένο. Εξασκούνται περιτομή για λόγους καθαριότητας, θεωρώντας ότι είναι καλύτερα να είναι καθαρά από κόσμιος. Η σημασία της ανώτερης τάξης Αιγύπτιοι που επισυνάπτεται στην καθαριότητα αντικατοπτρίζεται από το γεγονός ότι η βασιλική επιβλέπων πάνω από το πλυντήριο ήταν μια εξέχουσα προσωπικότητα στο δικαστήριο. Αλλά σε πολλές αρχαίες κοινωνίες η πράξη το πλύσιμο των ρούχων θεωρήθηκε υποτιμητικό. Ένας Αιγύπτιος γραφέας που περιγράφεται στις διάφορες συναλλαγές του Σάτιρα του Συναλλαγές σε δυσμενέστερη φως, σκέφτηκα, καθώς και να εμφανιστεί η περιφρόνησή του για το εμπόριο της washerman στο παρακάτω απόσπασμα:
Η τροφή αναμιγνύεται με το χώμα,
Δεν άκρο του είναι καθαρό
[Είναι] γυναικεία ρούχα,
……
Κλαίει όσο περνάει η μέρα με τη σανίδα μπουγάδας
……
Το ένα λέει, “τα Λερωμένα σεντόνια,”
……
Μαλλιά
Τα μαλλιά είναι το φυσικό περιβάλλον των ψειρών. Το κεφάλι της τρίχας, πάνω απ ‘ όλα των παιδιών, μπορεί εύκολα να προσβληθεί από ψείρες, τα οποία, ενώ μπορούν να προκαλέσουν φαγούρα, είναι κάτι περισσότερο από μια ενόχληση. Βάζοντας λάδι στα μαλλιά ή το ξύρισμα το κεφάλι απαλλαγούμε από αυτά ή τουλάχιστον να καταπιέσει τους για λίγο. Πιο επικίνδυνο είναι το σώμα και το μυρμήγκι που αποδίδουν τις ψείρες στα ρούχα. Εκτός από προκαλώντας έντονη δυσφορία μπορούν να μεταδώσουν ασθένειες, όπως ο τύφος. Σύμφωνα με τον Ηρόδοτο αιγύπτιοι ιερείς ξυρισμένο ολόκληρο το σώμα τους για να απαλλαγείτε από ψείρες και άλλα ακάθαρτα πράγματα.

Μανικιούρ

Ενώ πολλοί αν όχι οι περισσότεροι Αιγυπτιακή άντρες συχνάζουν κουρέας για να έχουν οι ίδιοι ξυρισμένο, μανικιουρίστες πιθανόν να τροφοδοτηθεί μόνο για τα καλά. Στο δικαστήριο αρκετά μια συντροφιά των μανικιουρίστες φαίνεται να έχουν φροντίσει τα νύχια τους βασιλείς, υπό την επίβλεψη του Επικεφαλής της Μανικιουρίστες του Παλατιού. Όπως και άλλες θέσεις που συνδέεται με την περιποίηση του μεγαλειότατου σώμα αυτό, επίσης, αναγκαία η τυχερός κάτοχος να είναι σωματικά πολύ κοντά στο βασιλιά, μια οικειότητα που έδινε κύρος και δύναμη για το beautician. Κατά συνέπεια περήφανα εμφανίζεται ο τίτλος του επιτύμβιες επιγραφές όπως στον τάφο του Niankh-Khnum και Khnum-hotep, που, πολλές φορές, που αναφέρονται στους εαυτούς τους ως Οικεία του Βασιλιά στο Έργο του Μανικιούρ.

Διατήρηση νεανική εμφάνιση

Με δεδομένο το γεγονός ότι οι περισσότεροι αρχαίοι Αιγύπτιοι ήταν νεκρός από την ηλικία των σαράντα, ο ένας μπορεί να ρωτήσει τον εαυτό του τι ανησυχεί. Αλλά η ζωή ήταν γεμάτη από κινδύνους. Ατυχήματα που συνέβησαν και ουλές συχνά δεν επουλώνονται πολύ καλά. Σημάδια ήταν έτσι, κρυμμένο από μια αλοιφή κατασκευασμένα από κόκκινη ώχρα, kohl και τα πλατάνια, το χυμό. Αγάπη μου, αντιβακτηριακό, ήταν συχνά εφαρμόζεται στο δέρμα. Το λάδι που εξάγεται από το fenugreek (ελληνικό σανό) σπόροι χρησιμοποιήθηκε για να βελτιώσει το δέρμα του κατάσταση.
Το ζάρωμα του δέρματος, με αποτέλεσμα την υπερβολική έκθεση στον ήλιο και όχι μόνο γήρατος, αντιμετωπίστηκε από την εφαρμογή ένα κερί που βασίζεται φάρμακο που περιέχει κόμμι από λιβάνι, λάδι moringa, το έδαφος της Κύπρου γρασίδι και ζύμωση του χυμού των φυτών.

Την έμμηνο ρύση

Τα περισσότερα αρχεία έχουν γραφτεί από άντρες. Αναφορές στην έμμηνο ρύση είναι αναλόγως λίγες και μακριά μεταξύ.Ημηνιαία περίοδο φαίνεται να θεωρηθεί ως μια στιγμή της κάθαρσης. Οι άνδρες μπορεί να έχουν την αποχή από στενή επαφή με γυναίκες που είχαν περίοδο και θεωρούνταν ακάθαρτη κατά τη διάρκεια της περιόδου τους, ή οι γυναίκες μπορεί να έχουν αποφευχθεί η εταιρεία των ανθρώπων με δική τους πρωτοβουλία. Υπάρχει μια ostracon από το Deir el Medina, γεγονός που υποδηλώνει, ότι οκτώ οι γυναίκες με περίοδο, έφυγε από το χωριό μαζί για να πάει στο “σπίτι των γυναικών” σερβιέτες είναι πιθανόν να αναφέρονται στο Νέο Βασίλειο πλυντήριο λίστες, οι γυναίκες μπορεί να έχουν χρησιμοποιηθεί διπλωμένες λωρίδες από λινό, τα οποία είχαν πλυθεί και να επαναχρησιμοποιηθεί. Μερικοί προτείνουν ότι η δυσνόητος 12ο περίπτωση του Kahun Γυναικολογική Πάπυρο αναφέρεται ασχολούνται με την έμμηνο ρύση, και τι φαίνεται να είναι κολπικές πλύσεις αναφέρονται του Eber Πάπυρο.